Welkom bij

Stichting Staartje

Culemborg

Welkom bij Stichting Staartje

Een non-profit organisatie die zich inzet voor het verbeteren van hondenlevens. Wij steunen zowel honden in Nederland als in Spanje.

20170714_150520_resized

Vintage kleding


Bij Stichting Staartje kunt u terecht voor mooie 2e-kans dames en heren merkkleding, schoenen, tassen en vintage accessoires. In een overvolle wegwerpmaatschappij is dat een fijne tegenhanger. Milieuvriendelijk, hip, uniek, anders en betaalbaar. Wij selecteren op merk, mode, kwaliteit, kleur en schoonheid. De kleding is uiteraard seizoensgebonden. Bij Stichting Staartje staan we voor goede service en persoonlijk kledingadvies.

arrow_lr
20170714_175430_resized

Vintage meubels


Originele en vintage meubels maken ons altijd blij. Wij zijn ook altijd blij
 met schenkingen en in sommige gevallen kopen wij in overleg kleine meubels op. Denk hierbij aan krukjes, nachtkastjes en bijzettafeltjes. Wij geven deze meubels indien wenselijk nog een eigen touch. Hierdoor vindt u bij Stichting Staartje altijd unieke en bijzondere items met een verhaal. 

arrow_rl

Dierenleed is overal ter wereld een zichtbaar en onzichtbaar fenomeen. Helaas gaat niet iedereen respectvol om met dieren. Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat we niet het leed van de hele wereld op ons kunnen nemen en verbeteren. Daarom houden wij ons
voornamelijk bezig met steun aan honden. Hierbij kunt u denken aan sterilisatie, operaties, onderdak, heropvoeding, herplaatsing, inentingen, chip plaatsing, voeding, medicijnen, vliegreis van Spaanse honden als ze daar ter plaatse niet terecht kunnen etc.


De opbrengst gaat direct naar deze bestemmingen dus zonder tussenpersoon. De stichting bestaat uit leden die zelf al jaren opvangadres zijn voor herplaats honden en van daar uit ook vele contacten hebben met diverse vrijwilligers en dierenartsen om succesvol verbetering tot stand te brengen. Omdat een hond zelf niet kan praten en volledig afhankelijk is van de zorg van de omgeving is in noodsituaties onze steun hard nodig.

Het bestuur bestaat uit:

Marjan Jager, oprichter van Stichting Staartje en zij is Voorzitter
Corina Holverda, bekleedt de functie van Secretaris
Inga van Eerden, is aangesteld als Penningmeester

Beleid

Stichting Staartje verkoopt 2e kans kleding en meubels. Deze worden per inbreng (consignatie) ingebracht, ook zelf ingekocht of via donatie ontvangen. De opbrengst wordt gebruikt om honden in nood te helpen. Het geld wordt overgemaakt naar diverse noodzakelijke kosten om de honden te helpen. Denk hierbij aan dierenartskosten, dieetvoer, inentingen, vluchten vanuit Spanje naar Nederland indien wenselijk, sterilisaties en castraties, operaties en dergelijke.

Stichting ProZUS

Stichting ProZUS (Pro Zwerfhonden uit Spanje) heeft veel contacten in Spanje en onze gezamenlijke vrijwilligers vangen diverse honden op.

Meestal worden de honden na enige tijd definitief in een gezin geplaatst waar het dier kan blijven.

Doordat we goede contacten hebben met diverse dierenartsen kunnen de noodzakelijke behandelingen snel plaatsvinden. Veelal gaat het hier om zwaar verminkte en mishandelde honden en hier is dan ook speciale zorg voor vereist. Stichting ProZUS richt zich op honden in Nederland en Spanje.

Hoe werkt het?

Inbreng & Verkoop

IMG_0053

Inbreng van kleding

winterkleding vanaf 1 september Let op: stop top tot 1 december!
zomerkleding vanaf 1 maart

Dankzij uw enthousiasme heeft Stichting Staartje momenteel geen ruimte meer voor nog meer ingebrachte kleding.

Door u ingebrachte zomerkleding zal nog voor een paar weken in de winkel hangen. Als er een kledingstuk verkocht is binnen  6 weken na inbreng datum, zal 40 procent van de verkoopprijs (die wij zelf vaststellen) naar u worden overgemaakt.
De overige 60 procent is voor Stichting Staartje.

Als uw kleding niet is verkocht binnen deze 6 weken, dan komt de gehele opbrengst ten goede aan Stichting Staartje. En als de kleding onverkoopbaar blijkt, dan komen de spullen ten goede aan het Leger des Heils.

Naast de ingebrachte tweedehands kleding hebben we tevens kleding ingekocht bij een vast netwerk van vintage liefhebbers.  Zo kunt u het winterseizoen een gevarieerde en eigenzinnige kleding collectie tegemoet zien.

20170714_150735_resized

Inbreng van meubels


Altijd mogelijk

Voor de meubels gelden dezelfde voorwaarden als voor kleding. Ook deze dienen zelf naar de winkel gebracht te worden. De meubels tevens 6 weken in de winkel voor de verkoop. Daarna komen de meubels geheel ten goede aan Stichting Staartje. Ons advies is, om even vooraf een foto te laten zien van het artikel dat u in wilt brengen om onnodig gesleep te voorkomen, als blijkt dat het meubelstuk niet geschikt is voor onze verkoop.

Wij zijn vooral blij met vintage meubels en design meubels, al dan niet gepimpt.

Openingstijden


maandag gesloten
dinsdag 10 – 17.00 uur
woensdag 10 – 17.00 uur
donderdag 10 – 17.00 uur
vrijdag 10 – 17.00 uur
zaterdag 10- 17.00 uur
zondag gesloten

Adres

Binnenpoort 10
4101 CH Culemborg

+31 658864321

Wij gaan uiterst zorgvuldig om met uw spullen.
Helaas is het zo dat als er iets gestolen wordt, beschadigd of brand- of waterschade ontstaat aan uw artikel dat dit niet verzekerd is.

CONTACT

We reageren zo snel mogelijk.

  Ons KvK nummer is: 68087764
  Ons bankrekeningnummer is: NL56INGB0007691403
  Stichting Staartje/RSIN 8572.96.176.
  U kunt ons ook bereiken via social media:
  of per telefoon:

  +31 658864321

  Beloning van de bestuurders

  De bestuurders van Stichting Staartje verkrijgen geen gelden uit de stichting. Het is een non-profit organisatie en ook de vrijwilligers die er werken zullen geen gelden ontvangen.
  Het doel is om zoveel mogelijk geld te kunnen doneren aan de honden in nood.

  De onkosten die gemaakt worden zullen enkel betrekking hebben op kosten van de verkoopruimte, water, licht, administratiekosten en kilometervergoeding voor het halen en brengen van honden en vervoer van goederen voor de verkoop.

  De bestuurders en de vrijwilligers werken dus kosteloos. Er is geen winstoogmerk.